Equinoxio studio massage

Hoe vaak een massage

Er is geen twijfel dat massage je geestelijke en lichamelijke gezondheid ten goede komt. Maar hoe vaak moet je nu naar een masseur/masseuse gaan?

Professor Tiffany Field, directeur van het Touch Research Institute, vergelijkt massage met lichaamsbeweging. Als regel geldt: hoe meer massages je krijgt, hoe beter je je voelt. De ideale massagefrequentie is echter een weinig bestudeerd onderwerp. De meeste proeven omvatten één sessie per week, in plaats van verschillende intervallen om resultaten te kunnen vergelijken.

Gelukkig zijn er een paar standaard aanbevelingen uit de massage wereld.

Wat is een optimale massage frequentie

Hoe vaak als je gezond bent?

Een keer per maand is het standaard advies. Dit zal je helpen om te gaan met de stress en spanningen van het dagelijks leven.

Als je in je eigen- of beroepsleven veel druk ervaart, kun je je vaker laten masseren.

Hoe vaak als je een atleet bent?

Tijdens intensieve training kunnen een of twee massages per week nuttig zijn. Je behoud hiermee je flexibiliteit en voorkomt letsel. Als je schema in intensiteit afneemt, is een of twee keer per maand genoeg.

Hoe vaak als je een blessure hebt?

Initieel zijn wekelijkse sessies het beste tijdens het herstel van je klacht(en). Onder begeleiding van je masseur kan je dan de tijd tussen de behandelingen langer maken.

Hoe vaak als je chronische pijn hebt?

Langdurige pijn kan niet zomaar worden opgelost. Onderzoek bij mensen met chronische nekpijn heeft aangetoond dat twee of drie massages per week ideaal zijn. Naarmate de pijn afneemt, heb je minder frequente sessies nodig.

In de praktijk is een keer per week een goede frequentie om de pijn klachten te minimaliseren.

Hoe vaak je zwanger bent?

Er is enige controverse rond massage in de eerste drie maanden. Veel therapeuten geloven dat dit het beste kan worden vermeden tot de 13e week van de zwangerschap. Voor de rest van je zwangerschap biedt tweewekelijkse massage grote voordelen. Denk hierbij aan het verminderen van stress op je heupen en knieën.

Hoe vaak je cellulitis hebt?

Bindweefselmassage die cellulitis behandelt, is een van de meest uitgevoerde massages, anders komt er geen resultaat.
Een frequentie van 2 -3 wekelijkse sessies wordt aanbevolen en afhankelijk van de klant weken of maanden en onderhoud.

 

Hoe vaak als je op kantoor werkt

De hele dag aan een bureau zitten kan leiden tot chronische spanning en een slechte houding. Daarom moet een maandelijkse of wekelijkse massage deel uitmaken van je zelfzorg.

Hoe vaak als je slapeloosheid hebt?

Een wekelijkse massage verbetert je slaap en bevordert ontspanning. Het activeert het parasympathische zenuwstelsel en vermindert daarmee de spanning in het lichaam.

Wat zijn de voordelen van regelmatige massage?

De voordelen van massage zijn cumulatief. Als je een massageroutine aanhoudt maar vervolgens stopt met het ontvangen van de behandeling, moet je opnieuw beginnen. Het is daarom beter om een maandelijkse massage te krijgen in plaats van verschillende behandelingen in een paar weken.

Overweeg je unieke behoeften

Het is voor de meeste mensen beter om een keer per maand een massage te krijgen. In sommige gevallen is maximaal twee sessies per week ideaal. Wanneer je met een massage begint, moet je de masseur jouw doelen duidelijk maken. Hij zal je dan een advies geven over een behandelschema. Als jouw omstandigheden in de loop van de tijd veranderen, kun je dit schema aanpassen aan jouw behoeften.

Vaak hoor je dat een massage een luxe is, waar ik op inspeel:

  • We weten tegenwoordig dat de oorsprong van veel ziekten zijn oorsprong vindt in stress, een massage op tijd kan het ontstaan ​​van een ernstiger ziekte voorkomen, antwoord ik met een andere vraag: 

  • Welke prijs heeft uw gezondheid? Uw goede gezondheid?