Equinoxio studio massage

 

Equinoxio Massagepraktijk te DrontenOntspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is erop gericht om de ervaring aangenaam te maken. Daarom wordt het langzaam gedaan en wordt er lichte druk op het lichaam uitgeoefend. De technieken die worden toegepast zijn bedoeld om welzijn en rust te bieden. Doordat een ontspanningsmassage zoveel rust geeft, bestaat de mogelijkheid dat u tijdens de behandeling in slaap valt.
Intensiteit en diepte laag en midden.

Een ontspanningsmassage is bedoeld voor mensen:
- Met lichte spierklachten
- Met behoefte aan spier- of emotionele ontspanning
- Met bloedsomloop problemen.

Hotstone massage

Een hotstone massage is een heerlijke behandeling waarbij warme basaltstenen worden gebruikt om spanning en stress weg te smelten.
Basaltstenen worden gekozen vanwege hun hardheid, hoge dichtheid en ijzerhoudende eigenschappen, allemaal essentiële elementen voor een effectieve en rustgevende massage-ervaring.

Voordelen

 • Ontspannen spieren.
 • Verlichten van pijn
 • Verlichten van mentale stress.
 • Verbetering van de slaap.
 • Stimuleren van de bloedsomloop

Hotstone-massages zijn vooral nuttig als u last heeft van:

 • Stress, depressie of angst.
 • Rug- of spierpijn.
 • Fibromyalgie.
 • Slechte bloedcirculatie.
 • Slaapproblemen

* Voordat u een afspraak maakt, moet u ook de contra-indicaties voor een hotstone-massage kennen.

 • Een depressief immuunsysteem
 • Huidaandoeningen.
 • Onlangs een operatie of behandeling ondergaan.
 • Ervaring van een gevoel van verlies
 • Inname van bepaalde medicijnen

Als u twijfelt of u dit type behandeling wel of niet moet krijgen, vraag dan uw arts om advies.

Therapeutische / Decontracturing massage

Therapeutische massage is veel energieker en dieper.
Het behandelt lichamelijke klachten in de spieren, zenuwen, vezels enzovoort die in sommige gevallen de normale bewegingen van het lichaam beperken. Een therapeutische massage is ook bedoeld voor mensen die vaak sporten, omdat ze een beter spierstelsel ontwikkelen. Doordat een therapeutische massage veel intensiever is, bestaat er niet de mogelijkheid dat u tijdens de behandeling in slaap zult vallen.
Soms is meer dan één massage sessie nodig voor een volledig herstel of verlichting.
Intensiteit en diepte midden en hoog.
Equinoxio Massagepraktijk te Dronten
Een therapeutische massage is bedoeld voor mensen:
- Met mobiliteitsblokkade(s)
- Met gemiddelde of sterke spiercontractuur (*)
- Sportieve mensen/atleten
- Met peesontsteking en dergelijke zoals ischias, ernstige lumbale pijn, etc.

(*) blijvende samentrekking, schrompeling of verkorting van weefsels, waardoor verkormming ontstaat door dwangstand van één of meer gewrichten.


Zwangerschap ontspanningsmassage

Tijdens de ontspanningsmassage werk ik veelal met zachte kneedtechnieken en subtiele bewegingen.
De massage is bedoeld voor zwangere vrouwen ZONDER eerdere pathologieën bv: risico op zwangerschap, braken, zwelling van de armen of benen, allergieën, hypertensie, onder anderen.
Deze massage helpt bij het verlichten van pijn die inherent is aan de toestand van de zwangerschap, zoals: elimineren van vochtretentie, beter slapen, verlichten van rugpijn, benen, nek en voeteMasaje_para_Embarazadas.jpgn.

* Massagetafels voor zwangere vrouwen, met uitsparingen voor de borsten en buik, zijn niet aan te raden, aangezien op het moment dat de buik hangt er een overbelasting is op de ruggewervels. dit in tegenstelling tot wat wordt gedacht. Dat is om de pijn, veroorzaakt door zwangerschap, te verlichten.
Een dergelijke massage tafel die "one size fits all" is past zich niet goed aan, aan de verschillende fasen van de zwangerschap.

Balinese Massage

De Balinese massage is een delicaat ritueel, dat begint met een voetbad, vervolgt met drukenergiepunten en word aangevuld met een manuale massage. De Balinese massage is een van de meest complete massages die er bestaan, omdat deze zorgt voor welzijn en mentaal evenwicht, maar ook voor spierontspanning, vooral als deze begeleid wordt door muziek en aromatherapie.

Balinese massage vindt zijn oorsprong op het eiland Bali – Indonesië. Het is een massage die Chinese en Indiase massagetechnieken (energiepunten), manuele massage en aromatherapie combineert.

Sinds het begin is de Balinese massage net als andere massages uit verschillende varianten ontstaan, zoals:

- Urat
- Lombok
- Sasak
- Boreh
- Javaans Lulur-ritueel

Sommige varianten worden uitgevoerd op een massagetafel en andere op een mat op de grond.

Massage post partum

Het wordt aangeraden dat een persoon na een normale bevalling, 30 dagen na de bevalling een ontspanningsmassage kan krijgen.
Als de bevalling via een keizersnede zou plaatsvinden, zou dit tussen de 60 en 90 dagen zijn, maar het is belangrijk dat uw gynaecoloog aangeeft wanneer u een massage kan krijgen.

Massage voor senioren

Ouderen vormen een bevolkingsgroep die een hoger risico lopen op bepaalde ziekten, zoals artrose, artritis, Parkinson, diabetes mellitus of hart- en vaatziekten, die allerlei problemen met de bloedsomloop veroorzaken en lichamelijke activiteit beperken. Vanuit emotioneel oogpunt veroorzaken fysieke beperkingen angst, depressie en eenzaamheid. Al deze aandoeningen kunnen worden verlicht door een ontspannende massage.
Het lichaam van een senior wordt over het algemeen stijf, vooral bij mensen die een zittend leven leiden.
Meestal komen oudere mensen die willen dat hun lichaam flexibeler is en daarom vragen om een ​​sterke en intense massage, maar als we rekening houden met alles wat hierboven is uitgelegd, moeten we zeggen dat een massage voor senioren zacht moet zijn, het kan niet krachtig zijn omdat het in sommige gevallen gepaard kan gaan met bloedingen uit vitale organen, zoals de lever en de vorming van bloedstolsels. Daarnaast is de huid van een oudere veel kwetsbaarder, waardoor een massage niet te lang kan duren.

Bij oudere mensen zorgt een massage ongetwijfeld voor spierflexibiliteit, mobiliteit en balans en verbetert het ook de houding. De spieren worden gekoeld, ze reageren heel goed op de bewegingen en het verkleint de kans op vallen.

Bindweefselmassage / Anti cellulitis

Bindweefselmassage is een heel intensieve massage. Dit omdat ons bindweefsel in verbinding staat met alle organen van ons lichaam. Bindweefsel heeft namelijk een "bindende"functie. Het geeft steun en bescherming aan de organen. Wanneer bindweefsels rekken dan verliest de huid haar stevigheid. Wanneer de bindweefsels krimpen, dan wordt de huid onregelmatig naar beneden getrokken, waardoor cellulitis kan ontstaan. Door middel van een bindweefselmassage bevorder je de doorbloeding, stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en je stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor verbeter je de conditie van de huid. Ook goed voor littekenweefsel of gewoon om de huid strakker en gladder te krijgen.
Om resultaat te verkrijgen zijn meerdere massagesessies nodig.

Osteodimamishe therapie

Deze technieken bevatten ritmische bewegingen van de botten. Ik pas deze technieken toe als ik denk dat een klant/patiënt dit nodig heeft. Een volledige behandeling van osteodimische therapie zou een uur kan duren en de gehele behandeling wordt op de vloer op een sportmat uitgevoerd. Dit is een soort van passieve gymnastiek. Super behandeling vooral voor oudere mensen die weinig beweging hebben.

Digitopunctuur

Zoals bijna iedereen weet is acupunctuur een oriëntale techniek met naalden. Digitopunctuur is daarvan afgeleid. In plaats van gebruik te maken van naalden worden drukpunten op het lichaam gestimuleerd met een of meerdere vingers.

Voetmassage

Voordelen

 • Bevordert gezondheid van de voeten
 • Verlicht hielongemak
 • Verhoogt het niveau van kalmte en gevoelens van psychisch welzijn.
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Helpt voet- en enkelblessures te voorkomen
 • Verlaagt de bloeddruk

Tijdens een voetmassagesessie pas ik Chiromassage en Digitopuntuur (Reflexologie) technieken toe om het hoogste niveau van welzijn en totale ontspanning te bereiken


Gezichtsmassage

Na verschillende soorten van gezichtsmassages geleerd te hebben, waaronder Chinese, Japanse en Zweedse massages, voeg ik alle technieken in mijn behandeling toe. Het gelaat ontspant en voor paar uur zullen de rimpels in het gezicht minder zichtbaar zijn. Het resultaat is een vers en ontspannen gezicht.

Binnen de verschillende soorten gezichtsmassage vinden we lifting, bindweefsel, ontspanning, anit-age, etc.

Aromatherapie

De invloed van verschillende geuren is erg belangrijk om het lichaam en de geest te ontspannen. Vanwege mijn studie kan ik ook deze therapie aanbieden en tips geven.

Cosmeotologie

Een basiskennis van bepaalde oliën, crêmes en zalven in het gelaat, decoleté en haar.