Specialisatie

Massage Therapeut

massage.jpg

Om Massage Therapeute te worden moest ik eerst alle gedeelten van het lichaam bestuderen. Daarna moest ik verschillende technieken van massages leren.

 

Ontspanningsmassage (Zweedse massage)

Een Zweedse massage is bedoeld om spanningen te verlichten en geen pijn te veroorzaken. Het gebruikt vaak drie grote soorten aanraking om dit te doen:

 

- Effleurage, grote strijkbewegingen waarbij we telkens proberen een zo groot mogelijke spiervolume te bereiken;

- Petrissage, waaronder kneden, hakken (klappen), schudden en wringen valt;

- Fricties, diepere massagetechnieken die op een specifieke locatie van het lichaam worden uitgevoerd.
 

"Een goed ontspanningsmassage moet voldoende druk gebruiken zodat de klant voelt alsof ze een massage krijgt", ongeacht de techniek die wordt gebruikt. Het moet geen gevoel geven waarbij de masseur alleen de olie over het lichaam verspreidt. Een ontspanningsmassage kan het feel-good hormoon "endorfine" vrijgeven, knikken in uw spieren uitwerken en een gevoel van vrede creëren. Het is belangrijk te onthouden dat elke persoon anders is.

"Ontspanningsmassages mogen geen pijn doen". Echter, afhankelijk van de persoon kan soms de lichtste hoeveel druk teveel zijn. Als een klant pijn heeft, plaats ik in overleg met de klant, kompressen. Hierdoor zullen de spieren meer tot rust kunnen komen, waarna ik ze masseer zonder pijn.

 

Osteodimamishe therapie

Deze technieken bevatten ritmische bewegingen van de botten. Deze technieken bevatten ritmische bewegingen van de botten. Ik pas deze technieken toe als ik denk dat een klant/patiënt dit nodig heeft. Een volledige behandeling van osteodimische therapie zou een uur kan duren en de gehele behandeling wordt op de vloer op een sportmat uitgevoerd. Dit is een soort van passieve gymnastiek. Super behandeling vooral voor oudere mensen die weinig beweging hebben.

 

Sportmassage

Sport Massage is een intensieve massage voor sportieve mensen. Deze massage kan gegeven worden voor en na de sport. Tevens is deze massage een preventie tegen sportletsel.

 

Digitopunctuur

Zoals bijna iedereen weet is acupunctuur een oriëntale techniek met naalden. Digitopunctuur is daarvan afgeleid. In plaats van gebruik te maken van naalden worden drukpunten op het lichaam gestimuleerd met een of meerdere vingers.

 

Voetreflexologie

Massage met drukken op bepaalde zones van de voeten. Deze techniek, net zoals acupunctuur en digitopunctuur, heeft een enorme invloed op de lichamelijke en geestelijke ontspanning, omdat het energiestromen stimuleert. Ideaal voor mensen die voor hun werk lang moeten staan of die een slechte bloedcirculatie hebben. Dit is een palliatieve behandeling.

 

Gezichtsmassage

Na verschillende soorten van gezichtsmassages geleerd te hebben, waaronder Chinese, Japanse en Zweedse massages, voeg ik alle technieken in mijn behandeling toe. Het gelaat ontspant en voor paar uur zullen de rimpels in het gezicht minder zichtbaar zijn. Het resultaat is een vers en ontspannen gezicht.

 

Aromatherapie

De invloed van verschillende geuren is erg belangrijk om het lichaam en de geest te ontspannen. Vanwege mijn studie kan ik ook deze therapie aanbieden en tips geven.

 

Cosmeotologie

Een basiskennis van bepaalde oliën, crêmes en zalven in het gelaat, decoleté en haar.

 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een heel intensieve massage. Dit omdat ons bindweefsel in verbinding staat met alle organen van ons lichaam. Bindweefsel heeft namelijk een "bindende"functie. Het geeft steun en bescherming aan de organen. Wanneer bindweefsels rekken dan verliest de huid haar stevigheid. Wanneer de bindweefsels krimpen, dan wordt de huid onregelmatig naar beneden getrokken, waardoor cellulitis kan ontstaan. Door middel van een bindweefselmassage bevorder je de doorbloeding, stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en je stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor verbeter je de conditie van de huid. Ook goed voor littekenweefsel of gewoon om de huid strakker en gladder te krijgen.

Inloggen
equinoxio.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!