Specialisatie

Ontspanningsmassage

 

Een ontspanningsmassage is erop gericht om de ervaring aangenaam te maken. Daarom wordt het langzaam gedaan en wordt er lichte druk op het lichaam uitgeoefend. De technieken die worden toegepast zijn bedoeld om welzijn en rust te bieden. Doordat een ontspanningsmassage zoveel rust geeft, bestaat de mogelijkheid dat u tijdens de behandeling in slaap valt.

 

 

Therapeutische massage

Therapeutische massage is veel energieker en dieper.

Het behandelt lichamelijke klachten in de spieren, zenuwen, vezels enzovoort die in sommige gevallen de normale bewegingen van het lichaam beperken.  Een therapeutische massage is ook bedoeld voor mensen die vaak sporten, omdat ze een beter spierstelsel ontwikkelen. Doordat een therapeutische massage veel intensiever is, bestaat er niet de mogelijkheid dat u tijdens de behandeling in slaap zult vallen.

 

 

Zwangerschap ontspanningsmassage

 

Tijdens de ontspanningsmassage werk ik veelal met zachte kneedtechnieken en subtiele bewegingen.
De massage is bedoeld voor zwangere vrouwen ZONDER eerdere pathologieën bv: risico op zwangerschap, braken, zwelling van de armen of benen, allergieën, hypertensie, onder anderen.
Deze massage helpt bij het verlichten van pijn die inherent is aan de toestand van de zwangerschap, zoals: elimineren van vochtretentie, beter slapen, verlichten van rugpijn, benen, nek en voeten.

 

 

Osteodimamishe therapie

 

Deze technieken bevatten ritmische bewegingen van de botten. Ik pas deze technieken toe als ik denk dat een klant/patiënt dit nodig heeft. Een volledige behandeling van osteodimische therapie zou een uur kan duren en de gehele behandeling wordt op de vloer op een sportmat uitgevoerd. Dit is een soort van passieve gymnastiek. Super behandeling vooral voor oudere mensen die weinig beweging hebben.

 

 

Digitopunctuur

 

Zoals bijna iedereen weet is acupunctuur een oriëntale techniek met naalden. Digitopunctuur is daarvan afgeleid. In plaats van gebruik te maken van naalden worden drukpunten op het lichaam gestimuleerd met een of meerdere vingers.

 

 

Voetreflexologie

 

Massage met drukken op bepaalde zones van de voeten. Deze techniek, net zoals acupunctuur en digitopunctuur, heeft een enorme invloed op de lichamelijke en geestelijke ontspanning, omdat het energiestromen stimuleert. Ideaal voor mensen die voor hun werk lang moeten staan of die een slechte bloedcirculatie hebben. Dit is een palliatieve behandeling.

 

 

Gezichtsmassage

 

Na verschillende soorten van gezichtsmassages geleerd te hebben, waaronder Chinese, Japanse en Zweedse massages, voeg ik alle technieken in mijn behandeling toe. Het gelaat ontspant en voor paar uur zullen de rimpels in het gezicht minder zichtbaar zijn. Het resultaat is een vers en ontspannen gezicht.

 

 

Aromatherapie

 

De invloed van verschillende geuren is erg belangrijk om het lichaam en de geest te ontspannen. Vanwege mijn studie kan ik ook deze therapie aanbieden en tips geven.

 

 

Cosmeotologie

 

Een basiskennis van bepaalde oliën, crêmes en zalven in het gelaat, decoleté en haar.

 

 

Bindweefselmassage

 

Bindweefselmassage is een heel intensieve massage. Dit omdat ons bindweefsel in verbinding staat met alle organen van ons lichaam. Bindweefsel heeft namelijk een "bindende"functie. Het geeft steun en bescherming aan de organen. Wanneer bindweefsels rekken dan verliest de huid haar stevigheid. Wanneer de bindweefsels krimpen, dan wordt de huid onregelmatig naar beneden getrokken, waardoor cellulitis kan ontstaan. Door middel van een bindweefselmassage bevorder je de doorbloeding, stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en je stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor verbeter je de conditie van de huid. Ook goed voor littekenweefsel of gewoon om de huid strakker en gladder te krijgen.

Inloggen
equinoxio.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!