Specialisatie

Massage Therapeut

massage.jpg

Om Massage Therapeute te worden moest ik eerst alle gedeelten van het lichaam bestuderen. Daarna moest ik verschillende technieken van massages leren.

 

Ontspanningsmassage

 

Zweedse massage / Californian massage / Osteodinamische therapie

 

Zweedse massage: Dit is een intensieve ontpannende massage. Door naar de richting van het hart te werken wordt de bloedcirculaties gestimuleerd. Deze soort massage is geschikt voor mensen met spierpijn en blokkades, maar ook voor mensen die een diepe ontspannende massage willen hebben. De effecten zijn voor zowel voor het lichaam als voor de geest. De innerlijke rust zal het zelf genezende proces bevorderen.

 

Californian massage: Zeer zachte en harmonische bewegingen die de golven van de zee nabootsen en de richting van het traject van de spieren volgen. Deze massagesoort werkt op de zachte spieren en biedt een groot gevoel van rust en welzijn.

 

Osteodinamische therapie: Deze technieken bevatten ritmische bewegingen van de botten die kanalen en blokkerende zones ontdekken. De combinatie van deze twee aspecten plus de bewegingen leiden naar het pad van hereniging van het lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage gebruik ik deze techniek als een complementaire techniek.

 

· Het gebruik van verschillende techniek en de soort massage hangt af van de soort aandoening, het verlangen of de noodzaak van elke klant. Elke persoon is anders, met verschillende soorten pijn, onrust, vermoeidheden, enzovoort.

 

Osteodimamishe therapie

Deze technieken bevatten ritmische bewegingen van de botten. Ik pas deze technieken toe als ik denk dat een klant/patiënt dit nodig heeft. Een volledige behandeling van osteodimische therapie zou een uur kan duren en de gehele behandeling wordt op de vloer op een sportmat uitgevoerd. Dit is een soort van passieve gymnastiek. Super behandeling vooral voor oudere mensen die weinig beweging hebben.

 

Digitopunctuur

Zoals bijna iedereen weet is acupunctuur een oriëntale techniek met naalden. Digitopunctuur is daarvan afgeleid. In plaats van gebruik te maken van naalden worden drukpunten op het lichaam gestimuleerd met een of meerdere vingers.

 

Voetreflexologie

Massage met drukken op bepaalde zones van de voeten. Deze techniek, net zoals acupunctuur en digitopunctuur, heeft een enorme invloed op de lichamelijke en geestelijke ontspanning, omdat het energiestromen stimuleert. Ideaal voor mensen die voor hun werk lang moeten staan of die een slechte bloedcirculatie hebben. Dit is een palliatieve behandeling.

 

Gezichtsmassage

Na verschillende soorten van gezichtsmassages geleerd te hebben, waaronder Chinese, Japanse en Zweedse massages, voeg ik alle technieken in mijn behandeling toe. Het gelaat ontspant en voor paar uur zullen de rimpels in het gezicht minder zichtbaar zijn. Het resultaat is een vers en ontspannen gezicht.

 

Aromatherapie

De invloed van verschillende geuren is erg belangrijk om het lichaam en de geest te ontspannen. Vanwege mijn studie kan ik ook deze therapie aanbieden en tips geven.

 

Cosmeotologie

Een basiskennis van bepaalde oliën, crêmes en zalven in het gelaat, decoleté en haar.

 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een heel intensieve massage. Dit omdat ons bindweefsel in verbinding staat met alle organen van ons lichaam. Bindweefsel heeft namelijk een "bindende"functie. Het geeft steun en bescherming aan de organen. Wanneer bindweefsels rekken dan verliest de huid haar stevigheid. Wanneer de bindweefsels krimpen, dan wordt de huid onregelmatig naar beneden getrokken, waardoor cellulitis kan ontstaan. Door middel van een bindweefselmassage bevorder je de doorbloeding, stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en je stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor verbeter je de conditie van de huid. Ook goed voor littekenweefsel of gewoon om de huid strakker en gladder te krijgen.

Inloggen
equinoxio.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!